blank

Még tovább szigorítanak itthon is – minden tavaszi intézkedés lehetőségét mérlegeli a kormány

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, az Idősek Tanácsának ülésén.

Novák Katalin azt mondta, hogy a helyzet nem könnyebb, mint egy hónapja, és várhatóan még sokkal nehezebb lesz. Kedden és szerdán döntéseket hoz a kormány.

Ahogy tavasszal, most is folyamatosan figyelik Ausztriát. A hasonló adottságok miatt arra számítanak, hogy hasonlóan alakul a járványügyi helyzet a két országban.

Gulyás Gergely az Inforádióban azt mondta, a héten újabb szigorításokról dönt a kormány, részleteket azonban nem árult el.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az fontos, hogy az iskolák nyitva maradjanak, a maszkviselés szabályait azonban jelentősen szigorítani fogják. Az új szabályok mind az egyénekre, mind az intézményekre nézve is változásokat hoznak.

A koronavírus gazdasági hatásainak mérséklése kapcsán a miniszter azt mondta, a legfontosabb, hogy megőrizzük a munkahelyeket. Elmondása szerint nyárig kell kibírni a válsághelyzetet, mert utána a vakcina megszünteti a koronavírust. A jövő évi költségvetésben megteremtették a rugalmasságot a válságkezelésre, de nem lehet kizárni előre a költségvetés módosítását.

Forrás: MTI

#kornavirus #szigoritas #maszk # költségvetés #egészségügy

H I R D E T É S