blank

Még van szabad kapacitásuk az építőipari szakembereknek

blank
blank

H I R D E T É S

Még van szabad kapacitása az építőipari szakembereknek 2021-re, azonban egy felmérés adatai szerint a megkérdezett szakemberek 23 százalékának korlátozottan, 2 százalék pedig már egyáltalán nem tud munkát vállalni jövőre. A legtöbb megrendelés a falvakból érkezett, ott élnek leginkább az otthonteremtési támogatással.

Az építőipart a kivárás és a bizonytalan megrendelések jellemzik. A bejelentett kormányzati ösztönzőktől ugyan bővülő keresletet várnak, de ezek egy része csak csúszva jelenik meg. Egy novemberi felmérés alapján azonban nem érdemes halogatni a megrendelést, mert a lassulás várhatóan átmeneti, az év elején rohamra lehet számítani a januárban életbe lépő, új otthonteremtési támogatások miatt.

Novemberben önkitöltős online kérdőíven kérdezték meg a Magyar Építőipari Szakember Közösség 540 tagját a kapacitásukról. A nem reprezentatív felmérés szerint a szakemberek 46 százaléka már kapott megrendelést otthonteremtési támogatás keretében tervezett munkára, 2021-re. A válaszadók 67 százalékának már van megrendelése, de a kapacitásuk nagy része még szabad. A szakemberek 8 százalékának a teljes kapacitása szabad a jövő évre. – írja a villanylap.hu.

A falvakban kötötték le a legtöbb ilyen kapacitást, a városokban a szakemberek 50 százaléka, kapott már otthonteremtési programhoz köthető megrendelést 2021-re.

A válaszadó szakemberek 47 százaléka akár még idén tudna munkát vállalni. Januárban a válaszadók 19 százaléka tudna kezdeni. 21 százalék február-márciusra tud munkát vállalni, 10 százalék pedig már csak 2021 tavaszának végén tudna munkához látni. A megkérdezett szakemberek két százaléka már csak 2022-ben tudná elkezdeni a munkát.

Forrás: villanylap.hu

#epitoipar #szakmunka #vallalkozas #felmeres

H I R D E T É S