blank

Megduplázódhat a fiatal magyar kutatók ösztöndíja

blank
blank

H I R D E T É S

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022-es költségvetéshez benyújtott módosító indítványa alapján felmenő rendszerben a mai érték kétszeresére, 250 ezer forintra emelkedhet a Bolyai János kutatási ösztöndíj havi összege.

A Bolyai János kutatási ösztöndíj javasolt megemelése hatékonyabban ösztönözheti a 45 év alatti magyar kutatók önálló kutatás-fejlesztési tevékenységét, elősegítheti a legkiválóbbak Magyarországon tartását” – nyilatkozta Bódis József, az ITM felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

 A Bolyai János kutatási ösztöndíj 1998 óta ítélhető oda egyebek mellett tudományos munka megírására, kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésére, további tudományos cím elnyerésére való felkészülés elősegítésére. A támogatást kezdetben a 40 év alatti, 2002 óta a 45 év alatti kutatók kaphatják meg pályázati alapon. Az ösztöndíj megalapítása óta több mint háromezer fiatal kiválóság munkáját, előrelépését és szakmai elképzeléseinek megvalósítását segítette.

Forrás: MTI

#osztondij #palyazat #innovacio

H I R D E T É S