blank

Megéri tanulni: magas ösztöndíjak a felnőttképzésben

blank
blank

H I R D E T É S

Megváltozott a felnőttképzések rendszere: mostantól nemcsak diákhitelt, de a komolyabb tanfolyamokon több százezer forintos havi ösztöndíjat is kaphatnak a résztvevők, iskolarendszeren kívül – írja a Magyar Nemzet.

Ilyen képzés lehet egy vállalati továbbképzés, részszakma, vagy ráépülés. A régi szabályok alapján működő képzések 2022. december 31-ig folytathatók, párhuzamosan az újakkal.

A képzéseken ösztöndíj is jár majd, méghozzá az aktuálisan érvényes garantált bérminimum kéthavi összegének megfelelő összegben. A pénzt a képző fizeti, és maximum 2 évig lehetnek jogosultak rá a tanulók.

A nem kiemelt, minimum ötvenórás képzéseken is járhat ösztöndíj, ebben az esetben a bérminimum hetvenöt százaléka jár a tanulónak, amennyiben nem vesz igénybe képzési diákhitelt vagy egyéb, foglalkoztatást elősegítő támogatást. Be nem fejezett képzés esetén a juttatást teljes egészében vissza kell fizetni.

Az idei tanévtől a felnőttképzésben is igényelhető hitel, melynek feltételei megegyeznek az egyetemi diákhitelekével. A hitelt 2021. áprilisától igényelheti a 18 és 55 év közötti korosztály, legalább 3 hónapos képzésre.

Forrás: Magyar Nemzet

#felnottkepzes #diakhitel #osztondij #tamogatas #tovabbkepzes

H I R D E T É S