blank

Meghosszabbította a kormány rendkívüli intézkedések hatályát február 8-ig

blank
blank

H I R D E T É S

Rendeletet hozott a kormány a november 4-én kihirdetett, veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról. Ennek értelmében február 8-ig marad a korlátozás.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány több rendeletet a rendkívüli jogrendről szóló törvényhez kötött. A november 11-től hatályba lépő törvény elvileg 90 napig hatályos, így a tegnap esti döntéssel a járványügyi intézkedések érvénye meghosszabbodott február 8-ig.

A rendelet vonatkozik az este 8 és reggel 5 között bevezetett kijárási korlátozásokra, a rendezvénytilalomra, az egyetemi digitális tanrendre, a szórakozóhelyek, szabadidős létesítmények bezárására. Marad a tömegközlekedési járatsűrítés és az ingyenes parkolás is. A védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók és hallgatók ingyenes tömegközlekedése is meghosszabbodott.

A korlátozásokat eredetileg 30 napra hirdették ki november 11-én. A mostani rendelkezés feltételezhetően csak a jogi kereteket biztosítja a korlátozások potenciális meghosszabbításához.

Frissítés: A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délelőtti közleménye szerint nincs szó hosszabbításról. Mint írják, “a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig”.

#rendelet #korlatozasok #veszelyhelyzet #rendkivuliintézkedés

H I R D E T É S