blank

Meghosszabbították az ágazati bértámogatást

blank
blank

H I R D E T É S

Eddig több mint százezezer embernek igényeltek ágazati bértámogatást, és mivel a koronavírus-járvány miatt a korlátozásokat fenn kell tartani, ezért a kormány meghosszabbította a programot március 10-éig.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a szolgáltatószektorban, különösen a vendéglátásban komoly gondok vannak a járvány miatt, nagy nehézségeket, veszteségeket jelent a szabályok betartása a vendéglátósok számára. Ezért tárgyaltak az érdekképviseleti szervekkel, és úgy döntöttek, hogy mindent megtesznek a bértámogatások kifizetésének felgyorsításáért. Eddig mintegy 27 milliárd forintnyi támogatásra érkezett igény, ebből 7 milliárd forintot utaltak eddig.

A Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László szerint üzengetés és fenyegetőzés helyett a kormány adja oda a beígért támogatást a vendéglátósoknak. A DK közösségi oldalán közzétett videóban érthetőnek nevezte, hogy a vendéglátósok egyre gyakrabban és egyre elkeseredettebben nyilatkoznak a koronavírus-járvány miatti lezárásokról.

Forrás: MTI

#bertamogatas #koronavirus #korlatozas #vendeglatas

H I R D E T É S