blank

Megint részletekben fizet a Dunaferr – a szakszervezet kormányzati beavatkozást sürget

blank
blank

H I R D E T É S

Csak ütemezetten tudja kifizetni dolgozók októberi járandóságait a Dunaferr. A cég menedzsmentje levélben értesítette alkalmazottait arról, hogy a vállalat pénzügyi nehézségei miatt pénzüket halasztva és részletekben fizeti ki. A szakszervezet felháborodott, a kormány beavatkozását sürgeti. – írja a feol.hu.

A levelet aláíró Evgeny Tankhilevich legfőbb általános vezérigazgató-helyettes bevezetőként a cég korábbi tájékoztatására hivatkozik, mely szerint az ISD Dunaferr Zrt.-re és leányvállalataira rendkívüli terhet ró az idei év, a vállalatcsoport rendkívül kritikus pénzügyi helyzete nem javult. Emiatt – a korábbiakhoz hasonlóan – késve és ütemezetten fizetik a dolgozók járandóságait. – számol be a megyei hírlap.

A tájékoztató szerint a munkáltató november 6-áig minden munkavállaló részére nettó 200 ezer forint összegig fizeti ki a járandóság első részét. A társadalombiztosítási ellátásokat (táppénz, gyed, gyed extra stb.) maradéktalanul teljesítik, függetlenül attól, hogy meghaladja-e a 200 ezer forintot. A fennmaradó összegeket legkésőbb november 27-éig fizeti ki a cég.

Az önkéntes egészségpénztár munkáltatói hozzájárulás szeptember és október havi teljes összegét kifizetik. Az önkéntes nyugdíjpénztár munkáltatói hozzájárulását pedig személyenként havi 15 ezer 100 forint erejéig rendezik erre a két hónapra. A törzsgárda biztosítási járadék kifizetését, valamint az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás fennmaradó részét pénzügyi lehetőségei függvényében egy későbbi időpontban teljesíti majd a munkáltató.

A szakszervezet a lapnak azt nyilatkozta, nincs párbeszéd a cégvezetéssel, és aggódik az ünnepi időszak miatt, fogalmuk sincs, hogy alakul a december ilyen körülmények között.

Forrás: feol.hu

#Dunaferr #szakszervezet #ber #munkavallalok #penzugy

H I R D E T É S