blank

Megugrott a kkv-k érdeklődése az uniós pályázatok iránt

blank
blank

H I R D E T É S

Tízből négy kis- és középvállalkozást komolyan érdekli valamelyik pályázat, és a cégek több mint fele tartja reálisnak, hogy uniós forráshoz juthat – derül ki a K&H első negyedéves kutatásaiból.

A 2021-2027 közötti és az előző ciklusból megmaradt források, valamint a Next Generation EU pénzei összesen mintegy 51,6 milliárd euró értékű elérhető támogatást jelentenek majd Magyarország számára. Kökény Roland, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a közleményben elmondta: az agrár és az ipari cégek körében a cégek majdnem fele, 49, illetve 47 százalék jelezte, hogy találkozott érdemleges pályázati lehetőséggel.

Érdekesség, hogy bár a márciustól igényelhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönről a kutatás alapján a cégek 85 százaléka hallott, de közülük csupán negyedük tartja jogosultnak magát a hitel felvételére, így a teljes kkv szektorra nézve mindössze 7 százalék tervezi a gyorskölcsön igénybevételét – tették hozzá.

A K&H Magyarországon 2004 óta vizsgálja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre jellemző várakozásait. A negyedéves kkv bizalmi index összeállítása jelenleg 400 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevél alatti társaság döntéshozóinak megkérdezésével történik.

Forrás: MTI

#kutatas #palyazat #tamogatas #kkv #unio #ujrainditas

H I R D E T É S