blank

Megunták a bántalmazást a BKV-sofőrök: nagyobb munkahelyi biztonságot kérnek

blank
blank

H I R D E T É S

A buszvezetők mögötti helyek elrekesztését, a sofőrök fizikai elkülönítését kéri a szakszervezet a maszkviselésből fakadó konfliktusok miatt. Közben a BKV-nál is emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. – írja a Magyar Narancs.

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint egyre több verbális támadás éri a buszvezetőket, ez perig nagy lelki megterheléssel is jár. Napi gyakorisággal kerülnek konfliktusba a maszkviselés miatt, illetve gyakran előfordul, hogy az utas bántalmazza a buszvezetőt. A sofőrök azt követelik, teremtsék meg számukra a biztonságos munkavégzés feltételeit.

A BKV szerint nem ilyen nagy a baj. A járművezetőket ért bántalmazásával a Btk.-ban szabályozott közfeladatot ellátó személy elleni erőszak tényállása is megvalósítható, amely akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – tudatta a lappal a BKV. Amennyiben büntetőeljárás indul, járművezetőiknek kérésükre jogi segítséget nyújtanak.

A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete a járvány idejére ideiglenesen szeretné visszaállítani a sofőrök elkülönítését. Az érdekvédelmi szervezet szerint a buszvezetők hangulatát tovább rontja, hogy a főváros kilátásba helyezte, hogy a tulajdonukban lévő cégeknél 2021-ben nem lesz béremelés.

Forrás: magyarnarancs.hu

#munkavedelem #kozlekedes #szakszervezet #bantalmazas #beremeles

H I R D E T É S