blank

Minden üzletében visszaveszi hasznát bútorait az IKEA

blank
blank

H I R D E T É S

A bútorkereskedő cég újabb lépést tesz a fenntarthatóság felé azzal, hogy a budapesti áruházaiban kísérleti jelleggel már tavaly június óta működő programját most minden üzletére kiterjeszt. A szolgáltatás lényege, hogy az IKEA visszaveszi az áruházakban vásárolt, de még jó állapotban lévő és biztonsággal használható bútorokat, amikért cserébe az üzletekben levásárolható kuponokat ad a vásárlóknak.

A bútorokat a legtöbb esetben az eredeti vételár 30 százalékáért veszik vissza, de ennél magasabb árat, akár az eredeti 40-50 százalékát is felajánlhatják, ha a bútor alig használt vagy kifejezetten jó állapotban van.

A cég a használt bútorokat tovább értékesíti az erre kijelölt fenntarthatósági pontokon, de az IKEA erre a célra fejlesztett weboldalán az eladó maga is megpróbálkozhat az értékesítéssel.

A svéd cég környezetvédelmi és fenntarthatósági szakértője a BBC-nek nyilatkozva elismerte, hogy a szolgáltatás még változhat. egyelőre tanulmányozzák a lehetőségeket, de hozzátette azt is, hogy azokban a városokban, ahol kísérleti jelleggel már korábban elindult, mindenütt nagy sikere volt – így például Budapesten, Pozsonyban és Prágában is. Az indulás eredeti időpontját tavaly novemberre jelölték ki, de a koronavírus-járvány miatt mostanra halasztották.

Forrás: BBC, Világgazdaság

#fenntarthatosag #kornyezetvedelem #kereskedelem

H I R D E T É S