blank

Mindörökké home office?

blank
blank

H I R D E T É S

Hiába eredményes a távmunka, sok cégvezető szerint kifejezetten javított a munka hatékonyságán, ennek ellenére nem nőtt az álláshirdetések piacán a távoli munkavégzést lehetővé tevő állások száma. A Profession.hu a koronavírus miatti, kényszerű home office időszak után, nyáron mérte föl a trendeket.

 A Profession.hu nyári felmérésének eredményei szerint a megkérdezett cégvezetők 57 százaléka úgy látta, hogy alkalmazottai ugyanúgy teljesítettek otthonról dolgozva, mint korábban, az irodában (500 fő feletti cégek esetében ez az arány jelentősen magasabb, 70 százalék feletti), 18 százalékuk szerint kifejezetten javított a vállalat hatékonyságán a home office. Ebből adódna a felvetés, hogy a távoli munkavégzést lehetővé tévő álláshirdetések száma esetleg nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest. A felmérés eredményei azonban azt mutatják, hogy nincs lényeges változás ebben.

„A koronavírus-járvány miatt 2020 tavaszán számos cég éles környezetben próbálhatta ki a vállalati szintű távoli munkavégzést, ennek köszönhetően ma már tudatosabban használnak online kollaborációs eszközöket és sok helyen a vállalati kultúra részévé vált az új működési modell. Mindez hosszú távon megváltoztathatja az infrastrukturális igényeket is. Az iroda bérlése és fenntartása ugyanis az egyik legnagyobb költségtétel a cégek számára, így sok vállalat az ingatlanbérlés helyett inkább a távoli munkavégzést fejlesztő technológiai beruházások felé fordulhat, de úgy tűnik, ehhez a változáshoz még idő kell” – állapítja meg az összefoglaló.

#allas #tavmunka #koronavirus #home office #eredmenyesseg

H I R D E T É S