blank

Nagyobb biztonságot követel a közoktatásban a pedagógus szakszervezet

blank
blank

H I R D E T É S

A tavaszihoz hasonló szigorú biztonsági intézkedéseket követel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a napokban koronavírusban meghalt 39 éves tanár miatt.

Azokban a közoktatási intézményekben, ahol megjelenik a vírus, azonnal rendeljenek el tanítás nélküli munkanapokat, és ha a megbetegedések száma nő, rendeljenek el tantermen kívüli oktatást. – követeli a Pedagógusok Szakszervezete. Közleményükben kiemelték, mindenki, aki oktatásban dolgozóként karanténba kerül, kapja meg a teljes fizetését.

Kijelentették, hogy novembertől az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatást kell bevezetni. A két csoportra bontott osztályok 3, illetve 2 napot járnának iskolába, a hét többi napján otthon tanulnának, így kevesebb lenne a találkozás, és csökkenne a fertőzés veszélye.

Kérik azt is, hogy hozzák nyilvánosságra egy adatbázisban, hány tanuló és hány oktatásban dolgozó került karanténba, hányan fertőződtek meg, kerültek kórházba, haltak meg a fertőzés miatt. Követelik azt is, hogy október 12-ig közölje a kormány, a közelgő őszi érettségi időszakában milyen biztonsági intézkedéseket tervez. A szakszervezet a tavaszihoz hasonló szigorításokat követel.

Forrás: MTI, szmo

#kozoktatas #jarvany #pedagogusok #hibridoktatas

H I R D E T É S