blank

Nagyobb jogkört kapott a Versenyhivatal az az árrobbanás megfékezéséhez

blank
blank

H I R D E T É S

Az építőipari alapanyagok szektorális problémái miatt a kormány úgy határozott, hogy bővíti a nemzeti versenyhivatal jogi lehetőségeit. A változások gyorsabb és hatékonyabb fellépést tesznek lehetővé a piaci problémákkal szemben – jelezte közleményében a GVH.

A kormány döntése lehetőséget ad a Hivatal elnökének gyorsított ágazati vizsgálat elrendelésére. Ez a versenytörvényben rögzített, piaci problémák feltérképezésére szolgáló eljárás olyan esetekben, amikor a körülmények a verseny torzulására vagy korlátozódására utalnak. A vizsgálat során a versenyhatóság egyebek mellett a piaci szereplőktől összegyűjtött, kötelező válaszadáson alapuló információk elemzésével tárja fel a verseny torzulásának részletes okait, hogy megtehesse a szükséges lépéseket.

A most megjelent speciális szabályok alapján a versenyhatóság az ágazati vizsgálatot szorosabb határidőkkel, célzottabban, az érintett vállalkozásoktól gyorsabb reagálást elváró eljárási rend szerint folytathatja le – hívta fel a figyelmet a GVH.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk:  a drasztikus drágulások miatt a kormány úgy határozott, hogy bizonyos termékkörre októbertől kiviteli korlátozást rendel el, ezzel párhuzamosan az egyik legnagyobb hazai építőipari segédanyaggyártó már a héten bejelentette, hogy a hazai igények zavartalan kielégítése érdekében önként fékezi exportkivitelét.

#epitoipar #dragulas #versenyhivatal

H I R D E T É S