blank

Nagyot ugrott a boltok forgalma áprilisban

blank
blank

H I R D E T É S

Áprilisban a kiskereskedelem forgalma – a hónap közepétől fokozatosan megszüntetett korlátozások és a tavaly áprilisi mélypont eredményeként – 10 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 3,3 százalékkal, míg a nem élelmiszer-kiskereskedelemben és az üzemanyag-kiskereskedelemben mintegy ötödével nőtt az értékesítés az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,9 százalékkal, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 5,1 százalékkal emelkedett.

A KSH kiemelte: a korlátozások feloldása jellemzően a nem élelmiszer-kiskereskedelmet érintették, amelynek forgalma összességében 21,3 százalékkal nőtt – legjobban legjobban a textil-, ruházati és cipőboltokban, ahol hatszorosára emelkedett a forgalom. A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene – a tavaly áprilisi rekordnövekedés után – 6,4 százalékkal tovább bővült.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene ötödével, a gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 30 százalékkal nőttek.

Áprilisban az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1064 milliárd forint volt, ennek csaknem fele az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 37 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 15 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Forrás: MTI

#kereskedelem #bevetel #ujranyitas

H I R D E T É S