blank

Nagyrészt Magyarországon készülő ampullákba kerül a Pfizer vakcina

blank
blank

H I R D E T É S

Nagyrészt a lukácsházi Schott Hungary Kft. által készített ampullákba kerül a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Vas megyei Lukácsházán.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kormány kétmilliárd forinttal támogatja a vállalat 13,5 milliárd forintos beruházását, amelynek eredményeként 16 gépsoron gyártanak a vakcinához ampullákat. A 16 gépsor egy része már megérkezett.

Megjegyezte, hogy tovább erősödött a magyar-német gazdasági kapcsolat azzal, hogy a németországi Schott AG Magyarországra hozta ezt a fejlesztését.

Frissítés: Szijjártó kiemelte, hogy hatezer német vállalat 300 ezer embernek ad munkát Magyarországon, így a német vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaságban.    Elmondta, hogy a több mint 130 éves Schott cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme Lukácsházán van, ez Magyarország legnagyobb ampulla és injekciós üvegeket előállító gyára, amely hightech technológiát képvisel. Hozzátette, hogy a beruházással a cég megvédi több mint 550 munkavállalóját.

Vizi Balázs, a Schott Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a beruházás a következő 25 évre határozza meg a Schott magyarországi működését. A fejlesztés részeként 16 automatizált, újgenerációs gépsort üzemelnek be és a hozzá tartozó infrastrukturális hátteret is kiépítik. A gyártósoron évente többszáz millió darab ampullát tudnak gyártani.

Fotó: SCHOTT Hungary Kft.

Forrás: MTI

#koronavirus #vakcina #gyogyszergyartas #munkahely

H I R D E T É S