Bar counter at pub

Ne felejtse el – májusra még járnak az adómentességek és a bértámogatások!

blank
blank

H I R D E T É S

Május 31-ig járnak a válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek az adómentességek és a bértámogatások, de június 1-től is él még a kedvezményes áfa az elviteles ételre.

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

A májusi adóelengedést az érintett, csaknem 20 ezer vállalkozás minimális adminisztrációval a lehető legegyszerűbben veheti igénybe; csak be kell jelölnie a havi adó- és járulékbevallásában az erre a célra kialakított mezőket. A májusi időszakra vonatkozó bevallást majd június 12-ig kell elküldeni az adóhivatalnak – mondta Tállai András.

Május 31-ig még igényelhető az ágazati és a kutatás-fejlesztési bértámogatás is, amelyből a kormányhivatalok május 8-ig már több mint 84 milliárd forintot utaltak ki.

Az államtitkár kiemelte, hogy a vendéglátásban tevékenykedőket május 31-ét követően is segíti az, hogy továbbra is a legalacsonyabb, 5 százalékos általános forgalmi adót kell felszámítani az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített ételre és italra.

Forrás: MTI

#penzugy #ujranyitas #bertamogatas #turizmus #vendeglatas

H I R D E T É S