blank

Négyszeres utasforgalom a Budapest Airport-on

blank
blank

H I R D E T É S

Májusban 88 827 utas indult külföldre Budapestről, ami csaknem négyszerese a 2020. májusi utasforgalomnak.  A koronavírus elleni átoltottság növekedésével és az utazási korlátozások fokozatos feloldásával már az idei  mérsékelt emelkedés is megfigyelhető; 2021 áprilisához képest a múlt hónapban 37 százalékkal nőtt a személyforgalom.

Az uniós utazási korlátozások feloldásával egyidőben a Budapest Airport folyamatosan bővíti járatkínálatát: a nyaralni induló utasok 89 népszerű úti célból választhatnaktudta meg a Portfolio. Egyebek mellett 11 görög városba, illetve szigetre juthatnak el közvetlen járattal – ami egyébként rekordnak számít, hiszen még a járvány előtt sem volt példa ilyen széles kínálatra Görögország esetében –, valamint Törökország, Ciprus és Horvátország is újra a célállomások között szerepel.

A felsorolt országokba egyébként azonos feltételek mellett utazhatnak be a magyar turisták: oltottság hiányában 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatni, a beoltottak esetében a második – akár keletivakcina beadása után 14 napnak kell eltelnie ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt.

Az egyre növekvő utasforgalommal összhangban újraindul a 100E buszjárat; a repülőteret így újra közvetlenül közelíthetik meg az utasok Budapest belvárosából. A járat június 14. hétfőtől a Deák Ferenc tér – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér útvonalon közlekedik, minden nap 7 és 21 óra között.

#nyaralas #turizmus

H I R D E T É S