blank

Nem megfelelően viseltek maszkot az alkalmazottak, bezárták a boltot

blank
blank

H I R D E T É S

Szabálytalanul viselte a maszkot egy budapesti élelmiszerbolt öt alkalmazottja, ezért a rendőrség 3 napra bezáratta az üzletet kedden.

Hétfőtől lépett hatályba a maszkhasználat szigorítására vonatkozó jogszabály, amellyel összhangban a rendőrség is fokozta az ellenőrzései számát. Többször ellenőrzik a szabályok betartását és súlyosabb szankciókat szabnak ki a szabályszegőkre. A jogszabály kereskedelmi hatósági jogkörrel is felruházta a rendőrséget, amelynek értelmében akár be is zárathat a rendőrség olyan üzleteket, szórakozóhelyeket, vendéglátóhelyeket ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket.

A rendőrök kedd délután ellenőrizték a XX. kerületi élelmiszerüzletet, ahol már a biztonsági őr is az állára húzva viselte a maszkot. A húspultnál két férfi alkalmazott, valamint a zöldségpultnál két női alkalmazott szintén szabálytalanul hordta a maszkot. Az intézkedő rendőrök azért, mert egyidejűleg több munkaállomáson sem tartották be a szabályokat az alkalmazottak, úgy értékelték, hogy ez felveti az üzemeltető felelősségét is, ezért a legszigorúbb szankciót alkalmazták és 3 napra bezáratták a boltot.

Emellett az öt alkalmazottat fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtották.     

Forrás: MTI

#maszkviseles #buntetes #szabalyszeges #birsag #ellenorzes #jarvany

H I R D E T É S