blank

Németül tudókat keres a honvédség

blank
blank

H I R D E T É S

Németül beszélő embereket keres a Magyar Honvédség. Az ok: nagy értékű, német haditechnológiájú fegyverbeszerzések sora kezdődött el a közelmúltban.  – írja a Világgazdaság.

A Magyar Honvédség kifejezetten keresi az angol mellett németül is beszélő munkaerőt. A német nyelv használata az új technológiák megismerése miatt is létfontosságú. A fejlesztések nem csak a hazai hadi képességek modernizálását szolgálják, általuk a német háttér is megerősödik a honvédségnél.

A látványosabb német beszerzések sorát a két éve decemberben bejelentett, a Magyar Honvédség és a Krauss-Maffei Wegmann között létrejött szerződés nyitotta, amely 44 Leopard 2 A7+ harckocsi és 24 Panzerhaubitze 2000-es önjáró löveg vásárlásáról szólt. Az üzlet további 12 használt Leopard 2 A4-es modellt is magában foglalt, amelyeket kiképzési célokra használnak.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az idén nyáron német többfunkciós helikopterek és csapatszállító repülők beszerzéséről beszélt, augusztusban pedig közölték, hogy a magyar állam több mint kétmilliárd euróért harci járműveket vásárol a Rhein­metall óriáscégtől, amellyel egy vegyesvállalatot is létrehoznak a modell hazai gyártására – írja a lap.

Németország és Magyarország 2023-ban közösen alakítja a magas készültségű összhaderőnemi köteléket (VJTF), és 2025-ben az EU-harccsoportban is együtt fog működni.

A kimutatások szerint tavaly Magyarország 1,77 milliárd euróért rendelt haditechnikai eszközöket Németországból.

Forrás: Világgazdaság

#honvedseg #nemet nyelv #munka #hadiipar

H I R D E T É S