blank

Nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága, egyre népszerűbb a mobilbank

blank
blank

H I R D E T É S

A K&H ifjúsági indexe évek óta méri a 19-29 évesek pénzügyi magatartását, amelyből kiderül, hogy évről évre jellemzőbb rájuk a takarékoskodás: idén márciusban a fiatalok 60 százaléka rendelkezett félretett pénzzel, ami az eddig mért legmagasabb arány.

Felemásan érintette a fiatalok bevételeit a járvány magyarországi megjelenése – írtuk korábbi cikkünkben. Ugyanakkor az elemzésből az is látszik, hogy egyre többen tervezik tudatosan a kiadásaikat, miközben egyre kevesebben használnak készpénzt: a K&H adatai szerint 2020-ban, az előző évhez képest, óriásit ugrott a mobilbank használata, az idősebb korcsoport is belépett a digitálisan aktív ügyfelek közé, és a teljes ügyfélkör 82 százaléka már ide sorolható, míg a 19-29 évesek 89 százaléka használja már a bankkártya szolgáltatást.

Az adatok alapján, a mobilbankolás terjedésével, az elmúlt hónapokban visszaszorult a készpénz használata is, online fizetéssel, mobil bankolással, bankkártyás, mobiltárcás vásárlással szinte már mindent be lehet szerezni. A mobilbankolás növeli a biztonságot is, hiszen például a bankkártyát azonnal le lehet tiltani, ha ellopják.

A tervezett utazások az elmúlt időszakban javarészt elmaradtak. Ezek az összegek mindenképpen a családoknál maradtak, amelyek egy része a megtakarításokhoz került, vagy olyan nagyobb fontos kiadásokra, beruházásokra adott lehetőséget, amelyet a megváltozott körülmények között is meg lehetett tenni.

Forrás: MTI

#felmérés #penzugy #mobilbank #keszpenz #takarekoskodas

H I R D E T É S