Oltási igazolás
Forrás: MTI

Ennyit ért a hamis oltási igazolás a csalóknak

blank
blank

H I R D E T É S

Oltási igazolásokkal üzletelő orvosi asszisztenst és segítőjét fogták el Heves megyében – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök kedd hajnalban Gyöngyösön és környékén több helyszínen tartottak kutatást, és oltási igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le.

Elfogtak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, ellenük védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult eljárás.

A nyomozás eddigi adatai alapján a két nő megközelítőleg kilencven embernek állított ki hamis oltási igazolást. Valótlan adatokat rögzítettek abban a központi rendszerben, amelyen keresztül a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítőkön keresztül akár 50 ezer forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak – közölte a sajtóreferens.

A rendőrség kezdeményezte a gyöngyöshalászi és a gyöngyösi nő letartóztatását, és még tizenhat ember ellen indított büntetőeljárást az ügyben – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

H I R D E T É S