önkéntes

Önkénteseket keresnek több egészségügyi intézménybe a Covidos betegek mellé

blank
blank

H I R D E T É S

COVID osztályra keres önkénteseket a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete.

A COVID osztályokon szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés. Kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek. A következő hetekben ez fokozódni fog.  Nem tudni meddig fog tartani és nem tudni hány hullám fog még jönni. A COVID osztályokon ápolt betegek ellátását nagyban segíthetnék motivált, a speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok.”- írják a Facebookon közzétett felhívásukban.

A szervezet készített egy képzési programot. Mint írják, a 3-4 órás oktatás elegendő a szükséges ismeretek elsajátításához.

Az önkéntesek feladat lenne a betegek alapszintű ellátása.

A felhívásra fiatal, fizikailag, szellemileg és mentálisan erős, erkölcsileg fedhetetlen emberek jelentkezését várják, akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a fent leírt munkát.

A képzés elvégzését követően a kórházak és a hatóságok döntenek arról, ki állhat munkába a kórházakban. Amennyiben bevetésre kerülhetnek, a munkaidő, biztosítás, munkabér/ vagy egyéb juttatás az intézmény vezetőivel kerül majd egyeztetésre. A szervezet szakmai és mentális támogatás is nyújt.

A tervek szerint Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban szervezik meg a tréningeket, amelyeket orvosok és szakápolók vezetnek.

A tréning sikeres elvégzését a MOK igazolja. Ez az igazolás azonban nem számít szakmai végzettségnek és nem jogosít fel senkit, hogy ápolóként dolgozhasson. A képzés ingyenes.

#koronavirus #egeszsegugy #onkentesmunka

H I R D E T É S