blank

Orbán bejelentette a négy új gazdaságvédelmi intézkedést

blank
blank

H I R D E T É S

Négy új gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be Orbán Viktor, folytatódik a hitelmoratórium és lesz kedvezményes kamatozású lakásfelújítási kölcsön is. Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be szombat délután a koronavírus-járvány miatt meghozott újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket.

A négy döntés:

  • A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-ig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan meghosszabbodik, így csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét.
  • A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltség kétharmadának elengedésével, átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák, az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  • A kis-és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.
  • A gyereket nevelő és gyereket váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású, lakásfelújítási hitellel segítik. Ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe, és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

#gazdasagvedelem #jarvany #vallalkozas #ber #ado #kedvezmeny #hitel

H I R D E T É S