blank

Ha Ön tapasztalt biztonsági őr, akkor egy hiányszakmát választott !

blank
blank

H I R D E T É S

A turizmus, a vendéglátás és a rendezvények újraindulása a biztonsági szektort is több mint egy éve nem látott, komoly kihívás elé állítja. Az már önmagában gond, hogy biztonsági szektor létszáma 5 ezerrel csökkent, de még nagyobb probléma, hogy közben a tapasztalt, rutinos szakemberek 40 százaléka helyett kezdők dolgoznak.

A járvány előtt mintegy 80 ezren dolgoztak a biztonsági szektorban – a szám 75 ezerre csökkent egy év alatt és hatalmas volt a fluktuáció is. Most, amikor beindul a turizmus és a nyári rendezvények időszaka – óriási az igény a vagyonőrökre, mégpedig azonnal.

Az egymást jól ismerő, bevált gárdák helyett azonban heterogén csapatok állnak majd össze, rengeteg új emberrel, akik betanításában, összecsiszolásában nagy szerepük lenne a rangidős, tapasztalt kollégáknak. Bonyolítja problémát, hogy a rendezvények a nyár végéig biztos, hogy csak vakcina-igazolvánnyal lesznek látogathatók – ezek ellenőrzése miatt tehát még az idegen nyelvek ismerete is fontos.

Romasz Sándor, a Magyar Testőr Szövetség korábbi elnöke a Gazdaságportálnak elmondta:  „Örömteli, hogy a megrendelők egyre jobban igénylik a minőségi szolgáltatást, a jó fizikumú, intelligens őröket, de meg kell érteniük, hogy megfelelő díjak nélkül nem lehet versenyképes bért fizetni, anélkül pedig a legjobbak előbb-utóbb elhagyják a szakmát. A vagyonvédelem jelen pillanatban egyike a legalulfizetettebb, legkevésbé megbecsült szakmáknak, pedig sokan testi épségüket kockáztatják megbízóikért” 

Mivel Nyugat-Európához képest az újranyitásban 6-8 héttel előnyben vagyunk, remélhető, hogy ezen a nyáron még aligha csábítanak el külföldre jelentős számú vagyonőrt,  a szakember szerint azonban –  ha nem kerül sor újabb drasztikus korlátozásokra, akkor is – legalább 2 évre lesz szükség az ágazat helyreállásához.

#ujranyitas #vagyonvedelem #karrier

H I R D E T É S