blank

Óriási többlettámogatás – döntött a kormány a háziorvosok béremeléséről

blank
blank

H I R D E T É S

Az alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók jelentős béremelésben részesülnek 2021-ben – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A háziorvosi rendszer jövőre betervezett költségvetési kiadásai 50%-kal emelkedhetnek.

A szerdai döntés értelmében a kormány 71,558 milliárd forinttal emeli meg a 2021-es költségvetésben a “Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jogcím előirányzatot”, hogy fedezze a béremelést. Ennek határideje: 2021. január 1.

A határozat szerint a pénzügyminiszternek a 2022-es és 2023-as költségvetés tervezése során gondoskodnia kell a szükséges fedezet betervezéséről.

A többlettámogatást a jövő év első napjától folyósítják. Az eredeti támogatás összege közel 140 milliárd forint.

A kormány felkérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy jövő év végéig teremtse meg a praxisközösségek, csoportpraxisok jogi kereteit. Szintén az emberi erőforrások miniszter feladata, hogy 2021. január 1-ig aktualizálja és elektronikus formában tegye közzé a kormányzati honlapon a háziorvosi és házi gyermekorvosi, illetve az alapellátást nyújtó fogorvosi körzetek kialakításához adott szempontrendszerét.

#egeszségugy #beremeles #haziorvosok #alapellatas

H I R D E T É S