blank

Óriási veszteséget hozott a boltosoknak az április

blank
blank

H I R D E T É S

Az iparcikkeket kínáló üzletek 150 milliárd forintot buktak 2019 azonos hónapjához képest.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kirobbanása, tavaly  április óta két kivétellel minden egyes hónapban elmaradt a boltosvilág teljesítménye a korábbi év azonos hónapjától, az eladott termékek mennyiségét nézve – írja a HVG a Blokk.com adataira hivatkozva.

Tavaly áprilisban az iparcikkeket kínáló boltok összességében 10 százalékot buktak. A hagyományos boltok zuhanása 16 százalék volt, de a webáruházak ezen 6 százalékot javítottak. Bár a friss adatok szerint két százalékot növekedtek a boltok az idei év azonos időszakában, de a Blokkk.com szerint nem lesz lényegi különbség 2020 és 2021 áprilisa között.

A két százalékos növekedés az élelmiszerboltoknak és a gyógyszertáraknak volt köszönhető, az utóbbiak forgalma például 18 százalékot növekedett. A különféle iparcikkeket árusító boltok áprilisi piaca viszont hatalmasat bukott, úgy hogy ezeknek a boltok tavaly áprilisban végig zárva voltak, miközben idén már április 7-től újra kinyithattak.

A Blokk.com számításai szerint ezek a boltok a járvány előtti 2019-es áprilisi piacuknak már több mint felét, a 300 milliárd forintból 150 milliárdot elveszítettek.

#jarvany #kereskedelem #bevetel

H I R D E T É S