blank

Országos NAV-ellenőrzés – az alkalmazottak bejelentése az egyik kiemelt téma

blank
blank

H I R D E T É S

A NAV ellenőrei az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a nyugta- és számlaadást is ellenőrzik országszerte.

A pékségek kiemelt ellenőrzése holnapig tart a fővárosban és Komárom-Esztergom megyében. Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Kalocsán január 26-án lesz hasonló ellenőrzés, Veszprém megyében pedig január 25. után.

A NAV Bács-Kiskun megyében, Hevesben, Nógrádban és Somogyban is ellenőrzi az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat.  Elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Baranyában január 24-ig Mohácson a szoláriumokat, szerdán Pécsett, a Zsolnay Negyedben, a Boltok Utcájában működő üzleteket, pénteken pedig Görcsönyben, a Rákóczi, valamint a Petőfi utcai boltokat ellenőrzik. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Fejér megyében péntekig a zöldség- és gyümölcsárusoknál várhatóak a revizorok.

Január 27-én a Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Szabolcsban és Zalában péntekig az ékszerjavítók és az autószerelőket ellenőrzik.

Fotó: delmagyar.hu

Forrás: NAV

#ellenorzes #ado #nav #vallakozas #szamlazas #foglalkoztatas #bejelentes

H I R D E T É S