blank

Plusz egy hónap támogatás álláskereső foglalkoztatásakor

blank
blank

H I R D E T É S

Június elsejével kibővül a Vállalatok munkaerő támogatása program, amelybe nyártól minden, legalább egy hónapja regisztrált, vagy 25 év alatti álláskereső bekapcsolódhat. Az újonnan csatlakozók esetében az eddig öt hónapos támogatási időszak fél évre hosszabbodik, a támogatottak létszáma a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

 A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. A munkaadók az új feltételekkel tehát álláskeresőnként összesen akár 600 ezer forint támogatásban is részesülhetnek.

A munkáltatóknak a program keretében felvett munkavállalójukat legalább 6 hónapig foglalkoztatniuk kell. A munkaadó vállalja azt is, hogy ebben az időszakban közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát. A cég működésével összefüggő okból nem mondható fel a programba bevont, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya sem a támogatás ideje alatt.

A Vállalkozások munkaerő támogatása programra folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI

#foglalkoztatas #allaskereses #tamogatas

H I R D E T É S