B.Braun

Rendhagyó sztrájksorozatra készülnek Gyöngyösön

blank
blank

H I R D E T É S

Három napon összesen 9 alkalommal, műszakonként 2 órás sztrájkot tartanak jövő héten a B. Braun gyöngyösi gyárában. A dolgozók magasabb béremelést követelnek.

Újabb sztrájkra készülnek a munkavállalók az egyszerhasználatos orvosi eszközöket gyártó B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárában is. A dolgozók jövő szerdán, csütörtökön és pénteken minden műszakot érintve 2-2 órás sztrájkot tartanak, összesen 9 alkalommal – tájékoztatta Népszavát László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

A B. Braunnál február 23-án már volt egy kétórás figyelmeztető sztrájk, amelyen az üzem szinte összes dolgozója részt vett. Ám a szakszervezet szerint a munkáltató ezt követően sem vette figyelembe a munkavállalók elégedetlenségét: azóta sem tett új ajánlatot, az álláspontok érdemben nem közeledtek.  

Az 1600 dolgozót foglalkoztató cég maximum 5,4 százalékkal emelné a béreket, a szakszervezet szerint azonban ez elfogadhatatlan. Ők 8 százalékos, minden dolgozóra kiterjedő alapbéremelést követelnek.

A szakszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy éppen az egyszer használatos orvosi segédeszközöket gyártó vállalat vezetése hivatkozik a járvány okozta gazdasági nehézségekre, miközben annyi a megrendelése, hogy éjjel, nappal folyamatosan mennek a gépek, az 1 600 munkavállaló folyamatosan dolgozik.

A B. Braun közleményben reagált a sztrájk hírére. Mint írták: a pandémia miatt jelentősen csökkent a gyöngyösi gyárban előállított termékeik iránti kereslet. A vállalat bízik abban, hogy a szakszervezet a vállalatvezetés béremelési javaslatát elfogadja, és vele együtt dolgozik majd azon, hogy a gyöngyösi gyárat a járvány elmúltával ismét növekedési pályára állítsa.

Forrás: Népszava

#sztrajk #beremeles #valsag #egeszsegugy

H I R D E T É S