mentő

Rendkívüli juttatást kérnek a mentőknek

blank
blank

H I R D E T É S

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke levélben kereste meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetőjét, hogy rendkívüli juttatást kérjen a mentőknek. – írja a hvg.hu.

„A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége elnökeként ismételtem kérem a Kormány és az Ön szíves közbenjárást és segítségét a mentődolgozók koronavírus megelőzésében, következményeinek elhárításában a mentés mellett nyújtott áldozatos többletmunkájuk egyszer rendkívüli elismerése érdekében”. – áll a levélben.

“A koronavírus rámutatott, hogy a mentőápolók, mentőgépkocsi vezetők, mentőorvosok, mentőtisztek, mentőtechnikusok, mentésirányítók és az őket támogató műszaki, gazdasági és adminisztratív területen dolgozók fáradhatatlan munkája fő pillére az egészségügy vérkeringésének”.

“Most ismét a Kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentőkről, valamint a támogató munkakörben dolgozókról, hogy kellő megbecsülésben részesülhessenek” – zárul a levél.

Forrás: hvg.hu

#mentodolgozok #koronavirus #egeszsegugy

H I R D E T É S