blank

Senki nem veszíti el az állását a jászberényi tűz miatt

blank
blank

H I R D E T É S

Nem veszíti el állását egyetlen munkavállaló sem a jászberényi Jász-Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének mintegy kilencezer négyzetméteres egységében keletkezett tűz miatt – mondta a kft. alapítója, ügyvezetője.

Kasza Lajos elmondta: az érintett mintegy negyvenöt munkavállalót átcsoportosítják a cégen belül más területre, így tovább dolgozhatnak. Azt egyelőre még nem lehet tudni, mekkora a kár a szerda éjjel keletkezett tűz miatt, ezt majd ezután mérik fel – tette hozzá.

A jászberényi Necső-telepen szerda éjjel keletkezett tüzet csütörtök estére oltották el a tűzoltók. 

A Jász-Plasztik Kft. jászberényi központtal működő magyar, magánkézben lévő cégcsoport. A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft.  nettó árbevétele 2019-ben több mint 85 milliárd 670 millió forint volt, adózott eredménye meghaladta a 11 milliárd 791 millió forintot. A vállalkozásnál 2019-ben 2 ezer 780 ember dolgozott.

Az alapításától kezdve családi tulajdonban lévő, hírnevét műanyag-feldolgozó tevékenységével megalapozó vállalkozás nemcsak saját termékek gyártójaként, hanem multinacionális cégek beszállítójaként is ismert.

Fotó: jaszbereny.hu

Forrás: MTI

#baleset #munkahely #munkavedelem #allas

H I R D E T É S