oltóanyag

SMS-ben hívják a hétvégén a pedagógusokat oltásra

blank
blank

H I R D E T É S

Jelenleg 4 110 000 regisztrációt tartanak nyilván, 64 százalékuk már kapott oltást. A regisztrált 1,5 millió 65 évnél idősebb emberből csaknem 1,4 milliót már beoltottak, a három legveszélyeztetettebb csoport oltásán is túl vannak, így a legtöbb háziorvosi praxisban el tudták kezdeni az aktív korúak oltását. Ezzel kapcsolatban elmondta: 2 millió 130 ezer 18 és 59 év közötti ember regisztrált, akik közül több mint 800 ezren meg is kapták már az első oltást. – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője.

György István közölte, azon pedagógusok és a bentlakásos gyermeknevelési intézményekben dolgozók számára, akik korábban valami miatt nem tudták felvenni az oltást, harmadik kört nyitnak, a mostani hétvégén közel 30 ezer pedagógust várnak a kórházi oltópontokra Pfizer-vakcinára. Őket sms-ben értesítik majd – közölte.

A munkacsoport-vezető elmondta, kedden több oltóanyag is érkezik Magyarországra, de “nincs annyi vakcina, mint amennyivel képesek lennénk oltani”. Pfizer-vakcinából 248 ezer érkezik, ebből 150 ezret kórházi oltópontokra szállítanak, 30 ezret a pedagógusok harmadik körös oltására különítenek el, a többit pedig második körös oltásra.

Az egydózisos Janssen-vakcinából 28 800 érkezett, ezeket a honvédségi oltóbuszok kapják meg. A buszokkal a jövő héttől Tolna megyei kistelepülésekre mennek.

A vártnál kevesebb, szintén 28 800 AstraZeneca-vakcina is érkezik kedden, amiből 2880 háziorvos kap egy-egy ampullát, ami 10-10 ember oltására elegendő. Várnak második körös oltásokhoz való orosz oltóanyagot is, amelyet először hatósági vizsgálatnak vetnek alá – ismertette.

Fotó: MTI/Vajda János

Forrás: MTI

#oltas #pedagogus #vakcina #koronavirus

H I R D E T É S