blank

Szabadságot javasolnak a pedagógusoknak karácsonyra

blank
blank

H I R D E T É S

Szabadságot kell kivenniük a pedagógiai alkalmazottaknak a karácsonyi szünet idejére. Ezt az óvodák, az alapiskolák és a középiskolák számára közzétett útmutató tartalmazza, melyet a honlapján tett közzé a tárca.

Amennyiben nincs elegendő szabadnap, akkor a túlórákért járó kompenzációs pihenőnapokat is fel lehet használni, továbbá szóba jöhet az otthoni munkavégzés, a tanítási órákra való felkészülés és az adminisztráció.

Az általános iskolák a tervek szerint január 4-én jelenléti oktatással nyitnak, a középiskolákban az első héten még online tanulnak majd, de 11-én indul a tantermi oktatás.

Januárban újraindul a fertőtlenítés is – mondta el Maruzsa Zoltán a mai operatívtörzs sajtótájékoztatóján. A téli szünetben minden iskolát és óvodát ki kell takarítani, ahol szükséges, a munkába a honvédséget is bevonják. Marad a belépés előtti lázmérés, ezeket a szünet alatt ellenőrzik majd, ahol szükséges, ott lecserélik a készülékeket.

Az államtitkár hozzátette, a tanárok tesztelését folytatni fogják. Január 2-án és 3-án – egy hétvége alatt – azonban a nyitás előtt is biztosítanak majd díjmentes tesztelési lehetőséget a tanároknak a mentőszolgálatok tesztelőpontjain.

Forrás: eduline, MTI

#pedagogus #szabadsag #oktatas #otthonimunkavegzes #onlinetanulas #jarvany

H I R D E T É S