Low angle view of manufacturer working at storage tanks in brewery

Szervezet a munkavédelemért – létrejött a Magyar Munkavédelmi Akadémia

blank
blank

H I R D E T É S

A cél a munkavédelmi szakma értékének, presztízsének és elismertségének növelése. A frissen bejegyzett szervezet a „Magyar Munkavédelmi Akadémia – Egyesület a Biztonságkultúra Fejlesztéséért” nevet viseli.

Az alapítók között van munkavédelmi szakmérnök, technikus, orvos, foglalkozás-egészségügyi szakember. A szervezet többek között az energiaszektor, autóipar, építőipar, elektronikai ipar biztonság-, egészség-, és környezetvédelmi területein lesz aktív.

A különböző munkahelyek veszélyeinek, biztonsági megoldásainak ismeretével eddig informális szakmai közösségként, saját erőforrásaikra, kollektív tudásukra támaszkodva járultak hozzá a hazai munkavédelem általános helyzetének javításához.

A jövőben a Magyar Munkavédelmi Akadémia segítené:

  • a munkavédelem szakterületének oktatási, képzési, továbbképzési tevékenységeit szervezési és módszertani oldalról,
  • kiemelt szerepet vállalna a munkavédelmi szakemberek egységes minősítési rendszerének kiépítésében és működtetésében, hozzájárulva ahhoz, hogy a hazai munkáltatókat egy egységes normarendszer alapján működő, felkészült, etikus szolgáltatói kör segítse a biztonságos és egészségre nem veszélyes munkahelyek kialakításában.

Alapelveik között deklarálták, hogy a politikai megfontolásoktól, pártoktól és ideológiai, gazdasági irányzatoktól való függetlenségének megőrzése mellett a szervezet kész együttműködni az állami intézményekkel, hatóságokkal, felsőoktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, lehetőségeihez mérten tudásával, tapasztalatával segítve azok munkáját.

Forrás: HR Portál

#munkavedelem #civilszfera #munkabaleset #magyarmunkavedelmiakademia

H I R D E T É S