blank

Szezonnyitás izraeli turistákkal

blank
blank

H I R D E T É S

Izrael a világ egyik legjobban átoltott országa, így valószínűleg egyike azon országoknak, ahonnan a leghamarabb kezdnek el utazni – áll a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint tavaly a Magyarországra látogató izraeli turisták 90 százaléka Budapestet kereste fel, a vendégek több mint 60 százaléka a 18-44 éves korosztályból került ki. Budapest mellett Debrecen volt a második legnépszerűbb úti cél, ahol a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően évről évre nő az országból érkező vendégek száma.

A Központ adatai alapján az izraeli vendégek 75 százaléka belvárosi szállodákban szállt meg, és csupán 25 százalékuk választott más szálláshelyet. 2020-ban Izrael a 17. helyen állt a magyarországi küldőpiacok rangsorában, az onnan érkező vendégek 75 ezer vendégéjszakát töltöttek hazánkban.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a járvány előtti utolsó évben, 2019-ben az izraeli turisták több mint 512 ezer vendégéjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyeken. A legtöbbet a 35-44 év közöttiek költöttek szállásra, ők több mint 400 millió forintot, vagyis naponta 17,5 ezer forintot fizettek ki szállásdíjra.

Forrás: MTI

#ujranyitas #jarvany #turizmus #izrael #szallodaipar

H I R D E T É S