blank

Szilveszterkor marad a korlátozás

blank
blank

H I R D E T É S

Az már biztos, hogy szilveszterkor nem lesz változtatás a korlátozásokban, így a tízfős létszámkorlát és este nyolctól a kijárási tilalom aznap is érvényes lesz. – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A karácsonyi szabályokról december 21-én dönt a kormány.

Bízunk benne, hogy most vagyunk a járvány tetőzésénél – mondta Gulyás.

Pénteken kezdik el kézbesíteni azokat a leveleket, amelyek segítségével a nyugdíjasok papír alapon is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra, azaz a nyugdíjasok levélben is visszaküldhetik az igénylőlapot a vakcinára. Az oltóanyag jövő év elején érkezhet – mondta a miniszter.

Újságírói kérdésre Gulyás elmondta: Orbán Viktor az elsők között biztosan nem fogja magát beoltatni a koronavírus elleni oltással, mert lesz oltási terv, és ennek első helyén az orvosok és az ápolók szerepelnek. A rendelkezésre álló vakcinák bármelyikével szívesen oltanak, a cél, hogy minél több ember megkapja a vakcinát. A különböző felmérések szerint 50-60%-a oltatná be itthon az embereknek, míg a társadalmi immunitáshoz 60-70%-os arány kellene, így ha szükségesnek látjuk, majd oltási kampányt kezdünk – reagált Gulyás 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#vakcina #korlatozas #oltasiterv #szilveszter

H I R D E T É S