iskola

Szinte minden pedagógus dolgozik – a gyerekek tíz és harminc százaléka hiányzik az alsótagozatokon

blank
blank

H I R D E T É S

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Szabó Zsuzsa az InfoRádiónak azt mondta, a pedagógusok közül szinte valamennyien bent vannak, a gyerekeknél azt tapasztalják, hogy minél kvalifikáltabbak a szülők, annál inkább jellemző, hogy otthon tartották a gyerekeiket. Átlagosan 10 és 30 százalék között mozog a hiányzó tanulók száma.

A Pedagógusok Szakszervezete korainak tartotta az április 19-i iskolanyitást, és részsikernek ítélik meg, hogy az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák esetében kitolták a nyitást május 10-re.

Szabó Zsuzsa hangsúlyozta, hogy a legfontosabb most az élet védelme, ezért azt javasolják, hogy ha mód van rá, ne zsúfoljanak be harminc tanulót egy tanterembe. A felsős tanárok, akik nem vesznek részt a digitális oktatásban, besegíthetnek ennek megvalósítása érdekében. Az óvodákban is, ha az időjárás engedi, a lehető legtöbbet a szabadban tartózkodnak a gyerekek. Az iskolákban is arra kell ügyelni, hogy az ebédlőkben és más közösségi terekben ne keveredjenek a gyerekek.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: infostart.hu

#okattas #pedagogus #szakszervezet #ujranyitas #oltas

H I R D E T É S