blank

Mától igényelhető az álláskeresőnként akár félmillió forintos segítség

blank
blank

H I R D E T É S

Több mint 12 milliárd forintos támogatási programot indít az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer, kevésbé képzett álláskeresőt juttathat munkalehetőséghez október közepétől.

A mától elinduló Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer fő alacsony iskolai végzettségű és/vagy 25 év alatti álláskereső munkába állása valósulhat meg összesen 12,5 milliárd forint forrásigénnyel.

A program keretében a munkáltatónak az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell. A támogatás mértéke teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadók tehát álláskeresőnként akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek, részmunkaidős foglalkoztatás esetén a támogatási plafon arányosan változik.

A programra október 15-től lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál.

Bővebben: munka.hu

Forrás: ITM

#palyazat #tamogatas #allas #allakereso #munkaeropiac

H I R D E T É S