blank

Tesztelés: a részvételi arány és a fertőzöttség mértéke is alacsonyabb a vártnál

blank
blank

H I R D E T É S

Az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka teszteltette magát – közölte az operatív törzs szerdán. Az oktatók múlt heti tömeges tesztelésén a részt vevő pedagógusok 2,3 százaléka, 811 óvodai és 2170 iskolai dolgozó bizonyult fertőzöttnek, miközben ezeknek az intézményeknek mintegy 200 ezer alkalmazottja van.

A fertőzöttség mértéke elmarad az előzetes várakozásoktól.

Maruzsa Zoltán államtitkár ugyanakkor minden kollégáját arra biztatja, hogy vegyen részt az ingyenes tesztelés ezen a héten újraindult második körében.

Országszerte 696 óvodában és iskolában kellett elrendelni a járvány miatt egy-egy csoportot vagy a teljes intézményt érintő oktatási szünetet. Háromszáznyolcvanhárom óvodában egy-egy csoportot érintő, 191 óvodában és 122 általános iskolában pedig a teljes intézményre kiterjedő oktatási szünet van. Utóbbi intézkedés az óvodák 6,5, illetve az általános iskolák 4,7 százalékát érinti, a szünet pedig általában egy hétig tart – ismertette.

Arra is kitért, hogy január 23-án tartják meg a középiskolai írásbeli felvételiket. Ezen ugyanazokat az intézkedéseket érvényesítik, mint az érettségiken, vagyis a termekben egyszerre csak tíz tanuló lehet jelen. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a kijelölt időpontban a vizsgán, január 28-ára és február 5-ére is pótnapot iktatnak be – fűzte hozzá.

A 2021. évi tanfelügyeleti eljárásokat szüneteltetik a veszélyhelyzet végéig.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

#oktatas #pedagogus #teszteles #jarvany #felveteli

H I R D E T É S