blank

Tízből hat töltő megrázhat

blank
blank

H I R D E T É S

Ha másból nem is, mobiltelefonból a családok többségénél akad legalább egy, ezért ma már szinte mindannyian használunk akkumulátortöltőket Az Innovációs és Technológiai Minisztérium termékbiztonsági laborvizsgálatán húszból tizenkettőt áramütés-veszélyesnek ítéltek meg a szakemberek.

Az ITM műszaki laboratóriumának vizsgálatai szerint a mintavételezett termékek 60 százaléka, húszból egy tucat töltő nem tett eleget a követelményeknek. Az ellenőrzés a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül is kiszűrt kockázatosat.

Érdemes tehát nagyon körültekintően válogatni, önmagában a vásárlás helyszíne sem garantálja, hogy a töltő biztonságosan használható – figyelmeztetnek a szakemberek, hozzátéve: lehetőség szerint ismert gyártótól származó, akár a töltendő eszközzel azonos márkájú terméket válasszunk. Az ellenőrzés eredményeit összegző táblázat a Fogyasztóvédelmi Portálon érhető el.

A hatóság azonnali hatállyal elrendelte a nem biztonságos termékek kivonását a forgalomból. A súlyos kockázatú árucikkeket a kereskedőknek vissza kell hívniuk a vásárlóktól. A veszélyes termékek uniós riasztási rendszerébe tavaly a harmadik legtöbb, 10 százaléknyi bejelentés elektromos eszközök és kiegészítőik kapcsán érkezett be.

Forrás: MTI

#fogyasztovedelem #akkumulator #kereskedelem

H I R D E T É S