blank

Több mint ezer autóbusz-vezetőt tüntetett ki a Volánbusz

blank
blank

H I R D E T É S

A vállalat minden évben kitünteti azokat az autóbusz-vezetőket, akik biztonságban, balesetek nélkül juttatják el az utasokat céljukhoz. Idén 1065 munkatárs érte el a Balesetmentes közlekedésért kitüntetés különböző fokozatait.

Egy autóbusz-vezető 2,5 millió kilométert, hárman 2,25 millió kilométert, kilencen pedig 2 millió kilométert vezettek eddigi pályafutásuk során balesetmentesen. További járművezetők kaptak kitüntetést 250 ezer és 1,75 millió közötti, baleset nélkül megtett kilométerért.

A közlekedési társaság csaknem 11 ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat, akik évente mintegy 670 millió utast szállítanak.

A buszsofőri szakma nem tartozik a népszerű pályák közé. A fiatalokat nem vonzzák az állással együtt járó munkakörülmények, emiatt gyakori, hogy a nyugdíjas sofőröket hívják vissza, gyakran magas óraszámú terheléssel.

A Közlekedő Tömeg Egyesület kampányt indított nyáron a regionális közlekedés fejlesztéséért. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz eljuttatott petíciójukban azt kérik, hogy 2020 végére készüljön koncepció a regionális közösségi közlekedés fejlesztésére, és a térségi vasútvonalak járműveinek cseréjére.

#kozlekedes #Volan #munkahelyibiztonsag #elismeres #HR

H I R D E T É S