blank

Többnapos sztrájk lehet a BKV-nál

blank
blank

H I R D E T É S

Egy hónapon belül többnapos munkabeszüntetés indulhat a BKV-nál – írja a Magyar Nemzet. Néhány nappal azután, hogy a bérszövetségbe tömörült fővárosi cégek március 19-én kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a bértárgyalások mielőbbi eredményes lezárásáért, a BKV igazgatósága nullaszázalékos béremelést tartalmazó üzleti tervet fogadott el az idei évre. A béremeléstől Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes továbbra is elzárkózott forráshiányra hivatkozva.

A 6 százalékos emelés a minimális követelése a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének. A MÁV-nál és a Volánbusznál napirenden van a béremelés, ez pedig a BKV-nál komoly munkaerő-elszívó hatásként jelentkezhet – mondta a lapnak a szövetség elnöke.

Gulyás Attila szerint 200-250 olyan állás van a cégnél, ami az elmúlt évek viszonylag jó béremeléseinek ellenére sincs betöltve. Emellett csak idén több százan mennek nyugdíjba a BKV-tól. Ugyan a koronavírus felszálló ágában nem szeretnének sztrájkolni, de kilátásba helyezte, hogy akár egy hónap múlva munkabeszüntetésre kerül sor, ha a főváros nem változtat az álláspontján.

Forrás: Magyar Nemzet

#kozlekedes #sztrajk #beremeles #szakszervezet #koronavirus

H I R D E T É S