blank

Tolongásra figyelmeztetnek az áruházláncok

blank
blank

H I R D E T É S

A megnövelt dolgozói létszám önmagában nem elég a megelőzéshez

Növelte a szakeladók, pénztárosok, vevőszolgálatosok és árufeltöltők számát az Országos Kereskedelmi Szövetség az áruházláncokban. A létszámbővítéstől azt várják, hogy csökken a tolongás az üzletekben. A pandémia kezdete óta több 10 milliárd forintot fordítottak az érintett kereskedelmi láncok a járvány elleni védekezésre. – közölte a szövetség.

Az ünnepi bevásárlás és az idősávos vásárlás biztonságosabbá tételére több szabályt terveznek bevezetni. – írja a hvg. Kevesebb bevásárlókocsit és kosarat lehet egyidőben használni és padlómatricákkal jelzik a másfél méteres távolságot. Figyelmeztetnek, hogy tumultus lehet az üzletekben az idősáv és a korai zárás miatt, ezért kérik, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra a bevásárlást.

A szakszervezet azt kéri az üzletláncoktól, december 24-én ne nyissanak ki.

A fogyasztóvédelem fokozottan ellenőrzi a kiszolgálás minőségét decemberben. A minisztérium arra figyelmeztet, hogy a kereskedelmi vállalkozások a gyors és gördülékeny kiszolgálás feltételeinek biztosításával tehetnek a legtöbbet vásárlóik és munkavállalóik egészségének védelméért.

A hatóság a járványhelyzet okán azt is vizsgálja, hogy a kiszolgálás minősége megfelelő-e, és hogy milyen gyakorlatot követnek a cégek a várakozási időről szóló tájékoztatásban. – tájékoztat az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az idősek számára fenntartott vásárlási idősávok miatt is hasznos tisztában lenniük azzal, hogy a pénztárakban és árukiadásnál előreláthatóan mennyit kell várakozniuk.

A fogyasztóvédelem fokozott figyelmet fordít az online kereskedelemre is. A szakemberek ellenőrzik az árak szabályos feltüntetését, az általános kereskedelmi előírások betartását, a panaszügyintézésről szóló tájékoztatást.

Próbavásárlásokkal is igyekeznek elejét venni a vásárlók megtévesztésének. A kiszolgálás minősége mellett kiemelt ellenőrzési terület a termékbiztonság, a veszélyes termékek kiszűrése – olvasható a minisztérium közleményében.

Forrás: OKSZ, HVG, MTI

#kereskedelem #pandemia #letszambovites #munkahelyibiztonsag #nyitvatatartas #fogyasztovedelem

H I R D E T É S