blank

Tovább kell növelni a nők munkaerőpiaci aktivitását

blank
blank

H I R D E T É S

A jogi és esélyegyenlőségi feltételek megteremtése ahhoz, hogy minél több nő legyen jelen a munkaerőpiacon, Magyarországon is kihívás. A nők és férfiak munkaerőpiaci részvétele közti különbség jelentős része más tagállamokhoz hasonlóan Magyarországon is a kisgyermekes anyák alacsonyabb foglalkoztatásából adódik – áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

Ösztöndíjjal igyekszik motiválni a kormány a képzésben való részvételre a fiatal édesanyákat, munkaerőpiaci belépésüket pedig készség- és kompetenciafejlesztő programokkal, adókedvezményekkel, vállalkozóvá válásukhoz nyújtott támogatással és bértámogatásokkal segíti.

    “A járványhelyzet Magyarországon is felhívta a figyelmet arra, hogy az otthoni, családi életben és gyermeknevelésben a kisgyermekes nőkre háruló terhek csökkentésére kell törekednünk.  Ennek egyik eszköze a gyermekfelügyelet és az ápolói-gondozói szolgáltatások jobb elérhetőségének és megbecsültségének növelése. A rendelkezésre álló bölcsődei férőhelyek számának bővítése a kismamák munkaerőpiaci részvételét is elősegíti. Szükség esetén pedig pénzbeli támogatás jár a kisgyermekek nappali elhelyezéséhez” – fogalmazott Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

Forrás: MTI

#foglalkoztatas #nokhelyzete #egyenjogusag #munkaeropiac #eselyegyenloseg

H I R D E T É S