blank

Tovább zajlik a Dunaferr-ügy: Nyílt levelet írtak a jelenlegi vezetésének

blank
blank

H I R D E T É S

Nem lát más lehetőséget, ezért nyílt leveket küldött Evgeny Tankhilevich legfőbb, általános vezérigazgató-helyettesnek a Dunaferr három korábbi vezetője a vállalatot érintő, ahogy írják, „jelenlegi kiábrándító és feszültségkeltő helyzettel kapcsolatban”.

 Dr. Szabó József, a Dunaferr Acélművek Kft. volt ügyvezetője, a Dunaferr SE korábbi elnöke, Tóth László, a Dunaferr volt vezérigazgatója és Szepesi Attila, az ISD POWER Kft. egykori ügyvezetője Evgeny Tankhilevichnek címzett nyílt levelükben azt írják, aggódnak a vállalatcsoport munkavállalói miatt, mert hónapok óta nincs megállapodás a tárgyalófelek között.

Azért nyílt levelet írtak, mert a közelmúltban nem nyílt lehetőség egyéb fórumon felszólalniuk. „Az acéliparban mindig is lehetett számítani változásra, így nem tudjuk elfogadni, hogy emberek ellehetetlenítését az aktuális piaci helyzettel indokolják. Továbbá különösnek tartjuk, hogy amíg az egyik héten nem áll rendelkezésre megfelelő fedezet a bérek kiegyenlítésre, a következő héten már pótolható az utalás.” – áll a levélben.

A volt vezetők azt állítják, Dunaújváros és a térség legnagyobb foglalkoztatója szembemegy a törvényekkel, és semmibe veszi a Munka törvénykönyvét, valamint a társaság kollektív szerződését. Felszólítják Evgeny ­Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettest és a menedzsment vezetését, hogy rendezzék a jelenleg is zajló konfliktust.

A szakszervezet nemrég a kormány közbenjárását kérte, amire Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter – újságírói kérdésre – azt válaszolta: „Egy magáncég és a dolgozók, illetve az őket képviselő szakszervezet ügyéről van szó, amelybe a kormánynak ebben a helyzetben, amíg a vita jogszabályi keretek között zajlik, nincs módja és szándéka sem a beavatkozásra.”

Forrás: duol.hu

#Dunaferr #szakszervezet #ber #munkavallalok #penzugy

H I R D E T É S