blank

Továbbra is ingyenesen utazhatnak a védekezésben részt vevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók

blank
blank

H I R D E T É S

Korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a helyi és helyközi közösségi közlekedésben február 7. után is az egészségügyben foglalkoztatottak és a védekezésben közreműködő orvos- és egészségtudományi hallgatók, szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók.

A helyközi és helyi tömegközlekedési eszközöket november eleje óta vehetik igénybe menetjegy megvásárlása nélkül az egészségügyi dolgozók és a védekezésbe bevont orvosegyetemi hallgatók.

A kormány december 16-tól jelentősen kiterjesztette a kedvezményezettek körét: ha a vírus elleni védekezésben vesznek részt, ingyen utazhatnak a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál dolgozók, a közszolgálati tisztviselők és kormánytisztviselők, a honvédelmi vagy rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél jogviszonyban állók is – tette hozzá.

A kedvezmény a személyazonosság igazolására alkalmas okmány és a munkáltató által kiállított igazolás felmutatásával vehető igénybe.

Ismét meghosszabbítják a lejáró okmányok, köztük az utazási kedvezmény igénybevételére jogosítók – például a diákigazolványok és az ezeket helyettesítő igazolások -, érvényességét.

Az ITM felhívta a közlekedési társaságok figyelmét, hogy a veszélyhelyzeti előírásokat változatlan formában alkalmazzák az ingyenesen és kedvezménnyel utazók esetében is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter január 28-án a járványhelyzet alakulásáról szólva közölte, a kormány úgy gondolja, hogy a jelenlegi szabályokat fenn kell tartani, és ehhez a rendkívüli jogrend meghosszabbítása is szükséges. Ezt saját hatáskörben a kormány 15 napra rendeli majd el február 7-én éjféltől, ezt követően pedig az Országgyűlést fogja arra kérni, hogy 90 nappal hosszabbítsa meg a rendkívüli jogrendet.

Forrás: MTI

#kozlekedes #egeszsegugyidolgozok #jarvany #kedvezmeny #rendkivulijogrend

H I R D E T É S