blank

Új karrierpálya Zalaegerszegen – fókuszban a hadiipar

blank
blank

H I R D E T É S

Ősszel kezdte el 60 milliárdos beruházását a Zala megyei városban a Rheinmetall. A hadiipari cég 500 új munkahelyet ígér profiknak és pályakezdőknek is. A Zalaegerszegi Egyetem képzésekkel támogatja meg a szektor működését.

Néhány hónapon belül újabb, a Lynx-harckocsikhoz mérhető nagyságrendű óriásberuházás is indul a zalai megyeszékhelyen, logisztikai projektként. A csúcstechnológiás harcjárművek gyártására tavaly ősszel alapított vegyesvállalatot a német cég és a Magyar Honvédség.

A cégnek a termelés indulásakor 300 magasan képzett szakemberre lesz szüksége, köztük lesz programmenedzser, informatikus, gazdasági, pénzügyi, kontrolling szakember is. A toborzás zajlik nemcsak a profi szakemberek, hanem a pályakezdők, frissen végzett egyetemisták körében is.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ amerikai stílusú kampuszt akar létrehozni az egykori Petőfi laktanya jelenleg is használt területén. Távoktatási programot is szerveznek majd, digitális fejlesztésekkel, így az elméleti oktatásba bárhonnan bekapcsolódhatnak a diákok, akik a gyakorlati képzést már Zalaegerszegen folytatják majd, például a hadiipari gyártásban.

Olyan szakembereket képeznek majd, akik a mesterséges intelligenciára épülő rendszereket képesek alkotni és működtetni. Országos logisztikai centrumot is létrehoznak, amely kereskedelmi logisztikai képzést indít, a mechatronikai területet pedig gépészmérnökképzéssel bővítik. Ez utóbbi a zalaegerszegi hadiipari beruházáshoz is kapcsolódik.

Fotó: kormanyhivatal.hu

Forrás: MTI

#hadiipar #karrier #allas #felsooktatas #toborzas

H I R D E T É S