tésztagyár

Új munkahelyek Kecskeméten – 4,3 milliárd forintból bővít a japán tésztagyár

blank
blank

H I R D E T É S

A kecskeméti Nissin Foods Kft. 4,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a városban, a japán tulajdonú élelmiszeripari vállalatnak a kapacitásbővítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Hozzátette: a beruházással a cég 20 százalékkal bővíti az instant tésztaleves gyártási kapacitását, és háromszorosára a raktározási kapacitását.

A Nissin Foods bővítése 320 magyar munkahelyet véd meg, és 20 újat teremt. A cég fejlesztése a magyar export növeléséhez is hozzájárul, hiszen a Kecskeméten előállított instant élelmiszerek 90 százalékát a nemzetközi piacokon értékesítik.

A japán beruházók alkotják a 8. legnagyobb közösséget Magyarországon, 180 japán cég több mint 30 ezer embernek ad munkát – ismertette a tárcavezető.

Itthon 147 ezer embert foglalkoztat az élelmiszeripar. Az ágazat tavaly 8 százalékkal növelte a teljesítményét, az exportját 13 százalékkal, a legtöbb beruházást az ágazatban segítettek létrehozni.

A japán cég a jövőben további kecskeméti bővítést is tervez.

Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Forrás: MTI

#elelmiszeripar #beruhazas #munkahely

H I R D E T É S