blank

Új munkahelyeket teremtenek a Suzuki idei fejlesztései

blank
blank

H I R D E T É S

A 60 millió eurós korszerűsítés során az új technológiák bevezetésével az esztergomi autógyár a termelékenységét is javítja. A Suzuki magyarországi vállalata idén 30 éves – a japán cég egyike volt azon első nagybefektetőknek, akik a rendszerváltás után Magyarországot választották.

A hazai személygépkocsigyártás ma az ország GDP-jének 5-6 százalékát adja. A járműipari beszállítók további 8-9 százalékot tesznek hozzá a bruttó hazai termékhez.

Az esztergomi üzemben több mint 150 ezer jármű készül évente, a Suzuki ezért hosszú ideje a belföldi eladások rangsorának élmezőnyében van. Esztergomban már most is nagyrészt hibrid autók készülnek, és a cég zöldítési stratégiája fontos szerepet szán a magyarországi üzemnek, amely a Suzuki egyetlen európai gyára. “A Suzuki Csoport 2050-re karbonsemleges üzemekkel és termékportfólióval szeretne jelen lenni mindenhol a világon, a Magyar Suzukinál is ebbe az irányba indultunk el.” mondta a mai ünnepségen a cég magyarországi vezérigazgatója.

A vállalat tavaly is 60 millió eurót fordított az itteni fejlesztésekre, alapítása óta pedig 1,9 milliárd eurót fektetett be Magyarországon. A Magyar Suzuki Zrt. csaknem 600 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt tavaly, amiből 1,414 milliárd euró a külföldi értékesítés – olvasható a céges honlapon.

Fotó: suzuki.hu

#autoipar #suzuki #fejlesztes

H I R D E T É S