blank

Új szabályok lesznek a háziorvosoknak is

blank
blank

H I R D E T É S

A jövő héten elkezdődnek egyeztetések a házi orvosok új szabályainak megalkotásáról, és folytatódnak a magán és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalások is.

Orbán Viktor szombat este rövid videóban közölte, a jövő héten tárgyalni fognak a háziorvosokra vonatkozó új szabályokról. A kormány célja, hogy a házi orvosok praxisközösséget alkossanak, üres praxis ne legyen és a helyi ellátás színvonala emelkedjen. Ehhez a pénzügyi feltételeket biztosítják. – mondta.

Az orvosi átvezénylések folytatódnak. Mint mondta, eddig 106 orvos és 170 ápolót helyeztek át a járvány miatt. A héten elfogadott egészségügyi törvény kapcsán azt mondta, további legalább 10 kérdést kell még tisztáznia év végéig a kormánynak a MOK-kal.

A járvány, a nemzetközi trendek szerint itthon is emelkedik – mondta. A pozitivitási ráta továbbra is 10% felett van. Hozzátette, még mindig keveset tesztel Magyarország, a WHO szerint akkor lenne kontroll alatt a járvány, ha tartósan 5% alatti lenne a pozitivitási ráta.

Jelezte: meghallgatták az oktatásért felelő államtitkárt is az iskolák helyzetéről, és ezek alapján rögzítette: az őszi szünet a szokottak szerint október 23-31.között lesz.

Forrás: MTI

#haziorvos #jarvany #oktatas #egeszsegugyiellatas

H I R D E T É S